Halliwick Suppleringskursus 2020

21mar2020

Tema: Psykiske diagnoser, primært ADHD og autisme

Fra 9.00 til 16:30

På Lejbjergcentret

600 kr. inklusive forplejning

Deltagelse kræver medlemskab af HASAM, enten personligt eller via klub/institution.

Program

Kl.  9.00 Ankomst og let morgenmåltid.
Kl.  9.30 1. modul. Oplæg fra undervisere: Gennemgang af diagnoserne. Helhedsorienteret tilgang og relationer. Motivering, barrierer og inklusion. Diskussion – hvordan møder vi bedst muligt disse målgrupper.
Kl. 12.00 Frokost
Kl. 12.30 2. modul. Praktik i bassinet.  HUSK BADETØJ. Vi arbejder mod en beskrivelse af, hvordan vi arbejder med de præsenterede grupper, og hvordan vi, bl.a. med inddragelse af leg, udvikler en given færdighed i vand.
Kl. 14.30 3. Modul: kort oplæg om mål og dokumentation. Skal vi sætte mål og dokumentere/teste? Hvordan kan vi drage nytte af den viden og erfaring, der findes i det professionelle regi?
Kl. 15.00 Pause med eftermiddagskaffe.
Kl. 15.30 4. Modul. Evaluering af praktik og deling af aktiviteter. Vi diskuterer, hvad leg kan gøre, og hvordan det kan inddrages. Alle fremlægger deres refleksioner fra bassin, og vi udvikler ideer til aktiviteter.
Kl. 16.30 Afslutning på kurset
Kl. 17.00 Efter kurset er der årsmøde i HASAM (deltagelse er gratis). Dagsorden på hjemmesiden
Kl. 18.30 Dagen afsluttes med fælles middag på Scandic Hotel, Hadsundvej 200, 9220 Ålborg Øst. Tilmelding til middagen via bemærkningsfelt ved tilmelding til kurset eller årsmødet. Middagen og drikkevarer afregnes direkte med hotellet.

NB! Man skal være medlem hos HASAM for at kunne deltage i kurset og årsmødet. Medlemsskab kan evt. være via en forening eller institution/skole, som er medlem af HASAM.

Undervisere

Anette Bentholm, fysioterapeut, ph.D, og lektor på UCN. Hun er forfatter til bogen: Idræt flytter grænser, der handler om, hvordan man motiverer og inkluderer børn og voksne med ADHD og autisme. Derudover har hun skrevet mange artikler om disse emner.

Christina Hermansen, psykomotorisk terapeut og Halliwickinstruktør. Christina er i gang med en kandidatuddannelse i psykologi. Hun er leder af et specialhold i JGI Swim i Jyllinge med bassintræning for børn med forskellige psykiske diagnoser. Holdet arbejder meget helhedsorienteret og lægger vægt på relationerne mellem underviser, forældre og børn.

Pernille Skovbo, uddannet lærer og mangeårig Halliwick-instruktør i HASI, Silkeborg  Pernille har en del års erfaring med specialundervisning af børn med fysiske og psykiske diagnoser. Hun arbejder nu med rådgivning af voksne med bevægelseshæmning.

Christine Hjortkjær, fysioterapeut og erfaren Halliwick-instruktør, under uddannelse til international Halliwick lecturer. Arbejder til hverdag meget målstyret med neurorehabilitering, hvor test/ vurdering og dokumentation indgår som faste elementer.

Hvis du har behov for det, er der følgende muligheder for overnatning (egen betaling)

Scandic hotel, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg øst, ca. 1 km fra svømmecentret, priser fra 635 kr. incl. morgenmad. Booking: scandichotels.com

Cabinn, Fjordgade 20, 9000 Aalborg, ca 4 km, priser fra 499 kr. excl morgenmad. Booking: cabinn.com

Zleep, Jyllandsgade 6, 9000 Aalborg, ca 4,5 km, priser fra 450 kr. excl morgenmad. Booking: zleep.com

B&B, Rosenlundsgade 3, 9000 Aalborg, ca. 4 km. Forhør om priser på tlf. 20657909

Permanent link til denne artikel: https://www.hasam.dk/event/halliwick-suppleringskursus-2020/